Moskou,Rusland 1986

Dmitry Davidoff, een Russische psycholoog vindt het populaire rollenspel “Mafia” uit.

Het spel werd in 1986 door Davidoff ontwikkeld toen hij student was aan de Moscow State University.
Mafia is sindsdien wereldwijd populair geworden en wordt vaak gespeeld op feestjes, bijeenkomsten, en zelfs in onderwijs- en trainingsomgevingen om groepsdynamiek en strategisch denken te stimuleren.
Het spel draait om de dynamiek tussen een groep burgers en een kleine groep mafia-leden die elkaar proberen te elimineren door middel van discussies, beschuldigingen en strategische stemmingen.

New York, VS 1997

Andrew Plotkin is een Amerikaanse game-ontwerper en schrijver, vooral bekend in de interactieve fictie gemeenschap. Hij speelde een belangrijke rol in de verspreiding en popularisering van het “Mafia” spel in de Verenigde Staten.
Plotkin wordt vaak genoemd vanwege zijn aanpassingen en het ontwikkelen van varianten van het spel, waaronder de populaire variant “Werewolf.”

Enkele specifieke bijdragen van Andrew Plotkin aan het “Mafia” spel zijn:

  1. Aanpassing en Verspreiding: Plotkin introduceerde en populariseerde het spel in kringen van technologie en spelontwikkeling in de VS. Hij maakte regels en beschrijvingen van het spel beschikbaar op internet, waardoor een breder publiek ermee in aanraking kwam.
  2. Ontwikkeling van Varianten: Plotkin creëerde varianten van het spel, zoals “Werewolf,” waarbij de thema’s en rollen iets werden aangepast om het spel een andere dynamiek en sfeer te geven. Deze varianten zijn vaak thematisch gelinkt aan weerwolven in plaats van de traditionele mafia.
  3. Community Building: Door zijn werk heeft Plotkin bijgedragen aan het opbouwen van een community rond het spel, wat leidde tot een groter aantal spelers en een verscheidenheid aan spelevents en bijeenkomsten waar “Mafia” en zijn varianten werden gespeeld.

Dankzij Andrew Plotkin’s inspanningen is “Mafia” niet alleen een populair spel in Rusland gebleven, maar heeft het ook een vaste plek gekregen in de spelcultuur van veel andere landen.

Antwerpen, België 2024

Het populaire gezelschapsspel krijgt in 2024 een upgrade.
Lycan Werewolf Game wordt in het leven geroepen en wordt in Antwerpen het allereerste ‘Werewolves’ locatie van Europa.
Het spel wordt gespeeld in een fantastisch middeleeuws decor met licht- en geluidseffecten.